Кламер БГ - Новини: Шумахер е паднал след препъване в камък

Шумахер е паднал след препъване в камък

Спорт

|
Ср, 08 Ян 2014г. 14:55ч.
Шумахер е паднал след препъване в камък

Седемкратният световен шампион на Формула 1 Михаел Шумахер е излязъл едва осем метра извън пистата, когато камък го препънал и довел до тежкото падане, съобщиха в сряда разследващите тежкия инцидент в ски курорт във Френските Алпи. Бившият пилот е в кома от 11 дни, а лекарите все още не могат да дадат гаранции за живота му.

Целият инцидент с падането на Шуми е заснет от камера "GoPro", монтирана на каската му. Качеството на клипа е отлично, съобщиха от полицията на днешната пресконференция. Първоначално семейството на Шумахер не е предоставило записа на полицаите, но в последствие са склонили да направят това.

"Шумахер очевидно е много добър скиор. В един момент ските му докосват камък и той губи баланс, за да падне напред с глава право върху камък, който се намира на около три и половина метра по-надолу. Трудно е да бъде определена скоростта. Хората, които са замесени в разследването, биха могли да дадат повече яснота за това как се изчислява в километри колко бързо се движи господин Шумахер", коментира по време на пресконференцията прокурор Патрик Куинси, който ръководи разследването на инцидента с бившия пилот.

Той допълни, че разследването продължава и може да отнеме "до няколко седмици". Според него ските и автоматите, които Шумахер е взел под наем в курорта Марибел, са били в абсолютно изрядно състояние, а състоянието на пистите и маркировката по тях също не може да се определи като основен виновник за инцидента.

Шумахер остава да лежи в кома в болница във френския град Гренобъл, като във вторник съпругата му Корина помоли всички медии да напуснат здравното заведение, за да може лекарите да работят в спокойна обстановка.

mediapool.bg