Кламер БГ - Новини: Четирима български граждани леко ранени при автобусна катастрофа край Одрин

Четирима български граждани леко ранени при автобусна катастрофа край Одрин

България

|
Пон, 27 Ян 2014г. 13:47ч.
Четирима български граждани леко ранени при автобусна катастрофа край Одрин

Тринайсет души са ранени в Одрин в неделя вечер при катастрофа на автобус с турска регистрация, пътуващ от Силистра за Истанбул, съобщават БТА и БНР. Според информации в различните източници в турските медии броят на пострадалите е между 10 и 14 души.

Говорителят на министерството на външните работи Ивайло Кашканов казал пред БНР, че четирима от пострадалите са български граждани. На всички е била оказана спешна медицинска помощ в Университетската болница в Одрин. Българските граждани са били с леки наранявания и веднага след оказаната им медицинска помощ са били изписани от болницата.

Информационният сайт Хаберлер съобщава, че инцидентът е станал с автобус, управляван от водача Халит Карасу, скоро след преминаването му на турска територия през ГКПП Хамзабейли/Лесово. Заради виелицата и силно заледения път шофьорът загубил управление и автобусът се преобърнал. Сред пострадалите е и водачът на автобуса.

Поради заледяванията на пътя Одрин-Ляляпаша, на който е станала катастрофата, първата линейка заобиколила през околните села, за да стигне до местопроизшествието, отбелязва "Хаберлер".

На мястото били изпратени също екипи на жандармерията и полицията.

mediapool.bg