Кламер БГ - Новини: Руските власти арестуваха 700 души при операция ”Вихър” във Волгоград

Руските власти арестуваха 700 души при операция ”Вихър” във Волгоград

Свят

|
Четв, 02 Ян 2014г. 17:04ч.
Руските власти арестуваха 700 души при операция ”Вихър” във Волгоград

Над 700 души са арестувани при антитерористичната операция "Вихър" в руския град Волгоград в четвъртък, съобщават руските медии. При двата атентата в края на миналата и началото на тази седмица загинаха 34 души, а над 100 бяха ранени.

"В цялата Волгоградска област полицаи, съвместно с кинолози и специално обучени кучета, са проверили около 6000 обекта, в това число 2500 жилища, 100 паркинга, 37 автогари и 23 железопътни гари”, съобщи представител на местните власти.

В сряда във Волгоград пристигна и президентът Владимир Путин, който проведе съвещание в областната администрация за борбата с тероризма. В него участва и директорът на Федералната служба за сигурност на Русия Александър Бортников. След това Путин остави букет червени рози на мястото на втория атентат и посети пострадали при терористичните атаки в местна болница.

Над 5200 полицаи и военнослужещи патрулират по улиците на Волгоград. За едно денонощие, след втория терористичен акт, местната полиция е приела над 60 обаждания за подозрителни лица и предмети.

В неделя терорист-камикадзе се взриви на жп гарата във Волгоград, а в понеделник бе взривен тролейбус. По последни данни жертвите на терористичните нападения са 34 души, а пострадалите са около 100.

mediapool.bg