Кламер БГ - Новини: Обвинения срещу "Синьо единство" в пореден опит за разцепление в десницата

Обвинения срещу "Синьо единство" в пореден опит за разцепление в десницата

България

|
Нед, 12 Ян 2014г. 17:13ч.
Обвинения срещу "Синьо единство" в пореден опит за разцепление в десницата

Част от ръководството на партия "Синьо единство" прави поредния опит за разцепление на демократичните сили в България, заявяват в позиция до медиите от Национален съюз "Единство". Целта е не само партия "Синьо единство" да се яви самостоятелно предстоящите избори, като опонент на Реформаторския блок и така да цепи десни гласове, но и да саботира с всякакви средства и дори да се опита да блокира работата на гражданското сдружение НС "Единство", се казва в позицията.

"Планът за разделение обаче се проваля, защото все повече местни организации на партията заявяват, че остават в Реформаторския блок чрез сдружение НС "Единство". След Разградската, поредното доказателство е категоричното решение на Варненската структура да остане в Блока, следвайки моралното задължение да работи за единството, а не за разцепление", посочват от НС "Единство".

В НС „Единство” се обедини онази част от членове на „Синьо единство”, които не пожелаха да напуснат Реформаторския блок. Сред тях е и бившият лидер на СДС и депутат от Синята коалиция Мартин Димитров.

От там заявяват, че след като през последните седмици е имало не една манипулация и опит да се пречи на работата на НС "Единство" от няколко партийни функционери на "Синьо единство", ръководството на сдружението е било принудено да прекрати членството на Христо Панчугов, Маргарита Бойчева, Димитър Иванов и Александър Маджиров. Това е станало на две заседания на Управителния съвет на сдружението на 1 януари и 12 януари тази година. Сред основните мотиви са, че гореизброените лица се били превърнали в причина за проваляне на преговорите за обединение на десницата на два пъти, и то само в рамките на една година.

"Ще бъдем безкомпромисни към всички опити за дестабилизиране на Реформаторския блок", заявяват от НС "Единство". "Убедени сме, че хората, които искрено през годините са се борили за обединено и силно дясно ще ни последват. Вратите ни са отворени за всички демократи, които чрез членство в сдружението ще могат да се включат в структурите на блока", се казва в позицията.

mediapool.bg