Кламер БГ - Новини: Контрабандни цигари откриха на Пристанище Варна – Запад

Контрабандни цигари откриха на Пристанище Варна – Запад

България

|
Пон, 06 Ян 2014г. 06:00ч.
Контрабандни цигари откриха на Пристанище Варна – Запад

pristanishte-varna-zapad14 милиона къса контрабандни цигари са открили служители от Митница Варна в навечерието на новата година. Стоката, която е пристигнала на пристанище “Варна-запад” на 30 декември сутринта, е била разтоварена от кораб, идващ от Турция и плаващ под флага на Антигуа и Барбуда, предаде Дарик.

По метода анализ на риска са били селектирани пет контейнера от всичките 270. Един от тях е бил натоварен в Обединените арабски емирства, а получателят е българска фирма, разкри Лъчезар Лазаров – началник отдел “Митническо разузнаване и разследване” във Варненската митница.

Стоката в контейнера е била обявена като резервни части за селскостопанска техника. Първоначално са открити кашони с ремъци, филтри, потапящи помпи за резервоари. След разтоварване на първите два реда обаче, митничарите се натъкнали на пакетите с цигари марка “Ruby Super Slim”, която легално се произвежда в Индия.

Това е най-голямото количество контрабандни цигари, задържано от митническите служители за 2013 година. Предотвратената щета за бюджета е в размер на над 3,3 млн. лв. Случаят се наблюдава от Варненска окръжна прокуратура.

Maritime.bg – България