Кламер БГ - Новини: Григор Димитров премина първия кръг в Австралия

Григор Димитров премина първия кръг в Австралия

Спорт

|
Вт, 14 Ян 2014г. 09:22ч.
Григор Димитров премина първия кръг в Австралия

Българският тенисист Григор Димитров се класира за втория кръг на Откритото първенство на Австралия след победа с 3:1 (6:7 (7), 6:4, 6:4, 6:3) над американеца Брадли Клан. Срещата на Димитров с 93-ия в световната ранглиста се оказа трудна и продължи 2.34 минути.

В следващия кръг българинът ще се изправи срещу тайванеца Йен-Сун Лу, който е 53-ти в света. Досега двамата нямат мачове помежду си.

По време на цялата среща с Клан Димитров сервираше стабилно и не позволи на американеца нито веднъж да стигне до възможност за пробив. Освен това той допусна само четири непредизвикани грешки срещу девет за Клан.

В първия сет 22-ият в света можеше да пробие съперника си, но не се възползва и се стигна до тайбрек. В него българинът пропусна и два сетбола.

Загубеният сет не се отрази отрицателно на играта на Димитров. Той продължи с добрия начален удар, но в следващите два сета взе по един пробив, с които направи обрат в резултата в мача. В четвъртия сет българинът два пъти проби американеца и стигна до 6:3.

Григор Димитров преодолява първия кръг в Мелбърн за трети път в кариерата си.

mediapool.bg