Кламер БГ - Новини: Борисов гарантира на Станишев, че няма да се коалира с Първанов

Борисов гарантира на Станишев, че няма да се коалира с Първанов

България

|
Вт, 21 Ян 2014г. 16:07ч.
Борисов гарантира на Станишев, че няма да се коалира с Първанов

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов изпрати специално писмо с уверения до председателя на БСП Сергей Станишев, че неговата партия няма намерение да се коали,d с движение АБВ на Георги Първанов.

Според него всички спекулации по темата са "умишлени и безпочвени опити за манипулация". Голяма част от въпросните "спекулации" дойдоха именно от най-близкото обкръжение на Сергей Станишев в БСП. Тезите са, че явяването на АБВ със самостоятелна листа на евровота обслужва пряко интересите на ГЕРБ, а в дългосрочен план не е изключено Първанов и Борисов да започнат да работят заедно.

"Изпълнителната комисия на ГЕРБ прие решение, че партията категорично няма да влиза под каквато и да е форма в коалиции с каквито и да е формации от център-левия политически спектър. В това число попадат всички партии и движения от Коалиция за България, включително БСП, АБВ. Като председател на ГЕРБ, ще бъда гарант за спазването на решението на Изпълнителната комисия", пише Борисов до Станишев.

По думите му ГЕРБ "категорично се разграничава от всякакви опити за пришиване на името ни към хипотетични бъдещи коалиции с леви партии и движения", заявява Борисов.

Той призовава Сергей Станишев за прозрачен и национално отговорен дебат по време на предизборната кампания за европейските избори. "Като политически лидери на основните партии в Европа, наш дълг е да гарантираме ползотворни разговори за бъдещето както на България, така и на Европа. ГЕРБ ще води европейска и позитивна кампания в името на европейското бъдеще на българските граждани и страната ни", заявява Борисов.

"В предстоящата предизборна кампания няма място за дребнотемие, политически интриги, компромати и манипулации", заключава той.

mediapool.bg