Кламер БГ - Новини: Бившият израелски премиер Ариел Шарон е в критично състояние

Бившият израелски премиер Ариел Шарон е в критично състояние

Свят

|
Пет, 03 Ян 2014г. 12:57ч.
Бившият израелски премиер Ариел Шарон е в критично състояние

Бившият министър-председател на Израел Ариел Шарон е към края на земния си път, защото здравословното му състояние продължава да се влошава, съобщи в петък шефът на лекуващата го болница Зеев Ротщайн, цитиран от Ройтерс.

Състоянието на Шарон се влоши рязко тази седмица, като доктори съобщиха, че бившият премиер е претърпял опасна за живота недостатъчност на жизненоважни органи.

"Изглежда положението не се подобрява, а ние знаем какво обикновено става в подобни ситуации", заяви пред репортери Ротщайн. Попитан дали това са последните дни на Шарон, Ротщайн каза: "Аз лично така го чувствам".

Двамата синове на Шарон са до леглото му, казаха доктори. Планира се един от видните израелски политици да бъде погребан с държавни почести.

Генерал Шарон остави отпечатък върху региона с военна инвазия, строителство на еврейски селища и с шокиращото едностранно решение да изтегли израелските войници и заселници от ивицата Газа през 2005 г., отбелязва Ройтерс.

Ротщайн определи влошаването на здравословното състояние на Шарон като постепенно. По думите му бившият премиер е спокоен, не страда дотолкова, че лекарите да се налага да се намесват, за да му спестят страдания.

Руган от много от арабите заради военното си минало и възприеман със смесица от уважение и подозрение от много от израелците, 85-годишният Шарон е в кома от осем години в медицинския център "Шеба" край Тел Авив след прекаран тежък инсулт, посочва Ройтерс.

mediapool.bg