Кламер БГ - Новини: ЦСКА-София продължава в Европа, ''Левски'' с шокиращо отпадане

ЦСКА-София продължава в Европа, ''Левски'' с шокиращо отпадане

Спорт

|
Пет, 12 Авг 2022г. 13:45ч.
ЦСКА-София продължава в Европа, ''Левски'' с шокиращо отпадане

ЦСКА-София продължава в Европа, ''Левски'' с шокиращо отпадане

ЦСКА-София се класира за плейофа в Лигата на конференциите след като победи с 2:0 ирландския "Сейнт Патрикс" като гост и успя да заличиха загубата с 0:1 в София преди седмица.

Точно обратното се случи на "Левски" срещу малтийците от "Хамрун Спартанс". Отборът на Станимир Стоилов имаше преднина от един гол след победата като гост, но рухна в София и отпадна от европейския турнир.

С победата си ЦСКА-София стана първият български отбор, който отстранява съперник в Европа след загуба у дома в първата среща. В следващия кръг "червените" ще порят с "Базел" в спор за място в групите на турнира.

ЦСКА поведе още в 12-ата минута след ъглов удар и попадение на Гарсес. Последваха обаче трудни минути. В 22-ата минута врататят на "червените" Бусато спаси опасен удар, а след това домакините "Сейнт Патрикс" успяха да натиснат българите в тяхната половина.

След почивката играта се изравни. Успехът за ЦСКА дойде след гол от дузпа на Турицов в 81-ата минута

На този фон "Левски" изненадващо приключи участието си в европейските турнири след загуба в София от малтийския "Хамрун спартанс"/ Българите имаха пълно превъзходство в целия мач, но направиха много пропуски.

Така се стигна до гола за малтийците в 77-ата минута, когато Матю Гийомие използва лошо отиграване на вратаря Николай Михайлов. Българският вратар не успя да хване топката и даде шанс на Гийомие да направи лесна добавка в мрежата.

В 90-та минута "Левски" изравни след гол на Цунами след ъглов удар. Драмата бе пълна, защото веднага след това "Хамрун" отново вкара. Райън Каменцули отбеляза решителния гол с много добре насочен удар. Така двубоят влезе в продължения, а накрая се стигна до дузпи.

При дузпите малтийският отбор се наложи с 4:1, без да изпусне своите възможности. За "Левски" от бялата точка пропуснаха Цунами и Филип Кръстев.

"Приказните осем месеца приключиха и сега отново трябва да започнем да работим. Поуката е, че заради победите ни в този период пропуснахме етапи от развитието си, повярвахме много в тези победи. То е и нормално, след като осем месеца почти не губиш. Предстои ни много да работим и да подобрим играта си", коментира треньорът на "Левски" Станимир Стоилов след мача.

mediapool.bg