Кламер БГ - Новини: Христо Иванов: ГЕРБ организираха кръчмарска свада, за да заглушат факти

Христо Иванов: ГЕРБ организираха кръчмарска свада, за да заглушат факти

България

|
Пет, 07 Май 2021г. 11:35ч.
Христо Иванов: ГЕРБ организираха кръчмарска свада, за да заглушат факти

ГЕРБ са организирали "кръчмарска свада" по време на заседанието на комисията по ревизия на управлението на Бойко Борисов, пред която бизнесменът Светослав Илчовски обяви, че е бил изнудван от близки до премиера в оставка. Това заяви съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов.

Илчовски заяви още, че знае коя е "Мата Хари", жената, снимала спалнята на Борисов. Според него това е "плеймейтка", която работела като момиче на повикване. Докато даваше обяснения пред комисията, в залата нахлуха няколко депутати от ГЕРБ и прекъснаха изслушването му. По думите на Иванов казаното от Илчовски досега не е било проверено от нито една институция.

"В момента, в който тази фактология отново се появи на повърхността, ГЕРБ организираха кръчмарска свада, за да запушат възможността тази фактология да се изнесе. Искам да попитам кога най-сетне българската прокуратура ще изясни коя е личността на Мата Хари. Този въпрос не е въпрос на интимни отношения, този въпрос на кой е свидетелят, който може да потвърди окончателно наличието в премиерската спалня на суми, които не могат да бъдат обяснени в неговата декларация", заяви Иванов.

В петък следобед се очаква Илчовски отново да дава обяснения пред комисията. При предишното си изслушване той заяви, че бизнесмени контролират земеделското министерство и агенцията по храните и решават коя стока да бъде внесена у нас и коя не. Той посочи като един от тях собственикът на фирма „Градус“ Иван Ангелов. В отговор Ангелов заяви, че ще съди Илчовски.

Междувременно се появиха множество призиви Илчовски да получи защита като свидетел от прокуратурата.

"Този човек вече трябваше да бъде поставен под защита, защото каза неща, които са изключително опасни за управлението", коментира в петък пред БНР депутатът от "Демократична България" и член на комисията Калоян Янков.

Досега от държавното обвинение не са реагирали на твърденията на Илчовски.

mediapool.bg