Кламер БГ - Новини: ЦСКА спечели Купата на България след победа над Арда

ЦСКА спечели Купата на България след победа над Арда

Спорт

|
Ср, 19 Май 2021г. 21:57ч.
ЦСКА спечели Купата на България след победа над Арда

ЦСКА спечели Купата на България след победа над Арда

Отборът на ЦСКА спечели Купата на България за 21-ви път в историята си, след като победи Арда Кърджали с 1:0 във финала на турнира, игран на Националния стадион "Васил Левски", предаде репортер на БГНЕС. Решаващият мач за трофея бе оспорван, но "червените" надделяха, благодарение на гол на резервата Бисмарк Чарлс пет минути преди края на редовното време.

Двубоят на Националния стадион бе изгледан на живо от президента на България Румен Радев, изпълняващия длъжността президент на БФС Михаил Касабов, членът на Изпълкома Венцеслав Стефанов и голмайстор номер 1 в историята на националния отбор Димитър Бербатов, както и от около 15 хиляди фенове на двата тима, повечето от които не спазваха задължителните противоепидемични мерки.

"Армейците" започнаха по-активно и можеха да открият резултата още в 4-та минута, но вратарят на Арда Иван Караджов отрази опасен удар на Феде Варела. Постепенно възпитаниците на Николай Киров изравниха играта и на свой ред отправиха два добри далечни изстрела чрез Емил Мартино и Иван Тилев, но стражът на ЦСКА Густаво Бусато бе на мястото си.

След почивката играта продължи да бъде равностойно, като играчите на Любослав Пенев имаха контрол над топката, но трудно стигаха до чисти голови положения, а Арда се защитаваше добре, но не успяваше да затрудни съперника си на контраатака. Решаващият момент в двубоя дойде в 85-та минута, когато Амос Юга намери Бисмарк Чарлс с добър прехвърлящ пас и нападателят на ЦСКА не сбърка от добра позиция и прониза Караджов за 1:0.

Футболистите на Арда нямаха сили да отговарят в оставащите минути и ЦСКА стигна до минимален успех. По този начин "червените" спечелиха Купата на България за 21-ви път в историята си и ще играят в Лига на Конференциите през следващия сезон, докато Арда все още има шанс да участват в евротурнирите през лятото, но ще трябва да минат през бараж срещу седмия в крайното класиране.

mediapool.bg