Кламер БГ - Новини: ЦСКА придоби 50% от стадион "Българска армия"

ЦСКА придоби 50% от стадион "Българска армия"

Спорт

|
Пон, 20 Фев 2023г. 13:22ч.
ЦСКА придоби 50% от стадион "Българска армия"

ЦСКА придоби 50% от стадион

Създадено е съвместно дружество между ЦСКА - София и държавата, като така футболният клуб на бизнесмена Гриша Ганчев придобива 50% от собствеността на стадион "Българска армия".

"За нас тази крачка е историческа и поставя началото на реалния път към построяването на ново, модерно съоръжение, което да завещаем на нашите деца. Собствениците на клуба осигуриха финансовите средства за учредителната парична вноска в капитала. Бихме искали да поясним, че общата инвестицията за реконструкцията на стадиона не се изчерпва със сумата, необходима за капитала, а многократно ще я надхвърли", посочват от клуба.

"След дълги години обещания и нарушаването им, тежки процедури, надежди и разбиването им, промени в плановете и какви ли още не перипетии най-великият футболен клуб в България придоби собственост върху дома си".

От клуба благодаря на служебния спортен министър "Весела Лечева за политическата далновидност и създаването на най-важната предпоставка за изграждането на съвременен стадион в центъра на София, който да е на разположение за талантите на България".

По-рано футболният клуб внесе 7 млн. лв. като част от капитала на дружеството.

Oчаква се скоро да започне строителството на нов стадион на мястото на сегашния, който се намира в Борисова градина.

mediapool.bg