Кламер БГ - Новини: Участието на Джокович на "Ролан Гарос" също е под въпрос

Участието на Джокович на "Ролан Гарос" също е под въпрос

Спорт

|
Пон, 17 Ян 2022г. 12:42ч.
Участието на Джокович на "Ролан Гарос" също е под въпрос

Участието на Джокович на

Тенис звездата Новак Джокович може да бъде възпрепятстван да играе на Откритото първенство на Франция, ако настоящата ситуация не се промени, след като спортното министерство на страната обяви, че няма да се допускат изключения от новите ваксинационни правила.

Световният номер 1, който все още не е ваксиниран, беше депортиран от Австралия преди първия за годината турнир от Големия шлем в Мелбърн. Джокович загуби второто обжалване за анулирането на входната му виза и трябваше да напусне страната.

Франция одобри нов закон в неделя, който изисква притежанието на сертификат за ваксинация, за да се влезе на публични места като ресторанти, кафета, кина и влакове на дълги разстояния, съобщава агенция "Ройтерс".

"Правилото е просто. Ваксинационният паспорт ще бъде наложен, веднага след обнародването на закона", обявиха от министерството.

"Това се отнася за всеки, който е зрител или професионален спортист. И важи до следващо нареждане. Колкото до "Ролан Гарос", турнирът се провежда през месец май. Ситуацията може да се промени дотогава и се надяваме, че ще бъде по-благосклонна. Така че ще видим, но засега няма изключения", допълват от френското спортно министерство.

mediapool.bg