Кламер БГ - Новини: Пламен Костантинов е новият треньор на волейболните национали

Пламен Костантинов е новият треньор на волейболните национали

Спорт

|
Пет, 14 Окт 2022г. 14:04ч.
Пламен Костантинов е новият треньор на волейболните национали

снимка БГНЕС

Бившият капитан на националния отбор по волейбол Пламен Константинов бе назначен за треньор на отбора. Той ще наследи на позицията друг бивш волейболен национал - Николай Желязков, който подаде оставка заради слаби резултати.

Изборът за нов селекционер беше между Пламен Константинови Мартин Стоев. Очаква се договорът на Константинов да бъде за поне три години. В момента Константинов е треньор на руския клуб Локомотив (Новосибирск), но руснаците са обявили, че няма да правят проблеми и ще му прекратят договора.

“Константинов води един от най-успешните отбори в Европа в последните години и това му даде предимство. Доказал се е на международно ниво. Константинов е изключително мотивиран да започне работа в националния тим. Целта му е като нашата – подобряване на резултатите“, обясни президентът на волейболната федерацияЛюбо Ганев

Поставената цел пред Константинов е в следващите няколко години България да се върне на челните позиции в световния волейбол. Първата задача е класиране на четвъртфинал на следващото европейско първенство.

“Много е важно да върнем феновете в залите. Привържениците трябва да вярват в отбора. Потенциалът е много по-голям, отколкото показвахме в последните две години. Важното е да имаме максимално мотивирани състезатели", каза Любо Ганев

Очаква се помощник на Пламен Константинов в треньорския щаб да бъде Андрей Жеков.

mediapool.bg