Кламер БГ - Новини: "Манчестър Юнайтед" съди Роналдо. Той вероятно никога няма да се върне в клуба, чийто мениджър критикува

"Манчестър Юнайтед" съди Роналдо. Той вероятно никога няма да се върне в клуба, чийто мениджър критикува

Спорт

|
Пет, 18 Ноем 2022г. 19:16ч.
"Манчестър Юнайтед" съди Роналдо. Той вероятно никога няма да се върне в клуба, чийто мениджър критикува

Футболният клуб "Манчестър Юнайтед" е наел адвокати, подготвяйки се за съдебно дело срещу своя играч Кристиано Роналдо заради резките му изказвания по адрес на мениджъра на клуба, съобщи "Гардиан". Както отбелязва сайтът "Атлетик", клубът възнамерява да предприеме юридически санкции спрямо Роналдо, тъй като смята, че чрез своите изявления той е нарушил условията на контракта.

"Манчестър Юнайтед" не възнамерява да плаща на португалския футболист останалите 16 млн. долара.

В петък клубът публикува кратко становище, в което се казва, че "Манчестър Юнайтед" е взел необходимите мерки в отговор на скорошното интервю на Кристиано Роналдо пред Пиърс Моргън за Talk TV. "Няма да направим никакъв друг коментар, докато този процес не приключи", се казва в лаконично комюнике, което публикува клубът. Оттам чакаха да излезе последната част на интервюто на португалския нападател пред журналиста Пиърс Моргън.

Роналдо не се чувства добре от началото на сезона, като е използван твърде малко от новия мениджър на клуба Ерик тен Хаг. В интервюто той говори остро срещу нидерландския треньор, както и срещу ръководството на клуба. Нападателят се оплаква и от отношението на клуба към него, като твърди, че се почувствал "предаден" от ръководителите, които според него искат да го изгонят от отбора.

Интервюто предизвика огромен скандал, доколкото в съвременния футбол не е прието да се правят толкова остри публични изявления.

В последната част от интервюто си пред журналиста Пиърс Моргън, Кристиано Роналдо се спира на конфликта си с Ерик тен Хаг.

Той признава, че е отказал за влезе като резерва в края на мача срещу Тотнъм. Португалецът смята, че не е постъпил правилно, като е напуснал стадиона преди края на срещата, но е бил "провокиран".

"Мисля, че той го направи нарочно. Почувствах се провокиран. Не го уважавам, защото той няма никакво уважение към мен. Мисля, че това беше стратегия от страна на клуба, за да ме накарат да реагирам по начина, по който го направих", смята Роналдо.

"Не е позволено на един треньор да ме пуска в игра за три минути. Съжалявам, но не съм такъв тип футболист. Знам какво мога да дам на отбора", продължава той.

"Останах много, много, много разочарован от разговорите с Манчестър Юнайтед", признава нападателят.

"Не знам какво ще бъде бъдещето ми, защото сега съм на вълна Световно първенство. Това ще бъде вероятно последното ми Световно първенство, със сигурност е петото. Никой не е перфектен. В епизодите на живота участваме всички като човешки същества, аз съм и баща. Винаги ще правя грешки. Мотивацията ми е същата, както преди няколко месеца. Не казвам, че имам нужда от ново предизвикателство. Може би все пак Юнайтед и аз имаме нужда от нещо ново. Но ако се върна, се надявам хората да ме оставят да блестя, така, както съм го правил в другите клубове в последните години. Искам да играя още две-три години максимум. Ще се откажа, като стана на 40 години. Но понякога планираме нещо, а животът е толкова динамичен и нещата се променят", казва той.

За Кристиано Роналдо няма обратен път към "Манчестър Юнайтед", коментира преди ден футболният анализатор Гари Невил. Той обаче добави, че разбира нападателя и го подкрепя.

"Самият той не иска да се връща в "Юнайтед" и нямаше да даде това интервю, ако намеренията му бяха различни. Той знаеше, че това ще бъде водеща тема за медиите дни наред и че ще сложи край на кариерата му в "Манчестър Юнайтед", заяви Невил за "Скай Спортс".

"Чудно ми е какво правят сега в клуба, защото те знаят, че трябва да прекратят договора на Кристиано. Противното може да създаде опасен прецедент, тъй като всеки футболист в бъдеще ще знае, че може да критикува свободно клуба."

"Съгласен съм с много от нещата, които Кристиано каза. Много привърженици на "Манчестър Юнайтед" също ще се съгласят със значителна част от казаното от него, но реалността е, че в съвременния бизнес този служител, който направи подобно нещо, ще бъде освободен. "Манчестър Юнайтед" трябва да направи това в следващите няколко дни"

"Това най-вероятно е и желанието на Кристиано, но нещата не трябваше да приключват по този начин. Можеха преди няколко седмици да се съберат, да опитат да намерят общ език и да разчистят част от проблемите, но това не се случи. И двете страни на практика се набутаха в ъгъла".

mediapool.bg