Кламер БГ - Новини: Жерар Пике се сбогува с "Ноу Камп"

Жерар Пике се сбогува с "Ноу Камп"

Спорт

|
Нед, 06 Ноем 2022г. 13:04ч.
Жерар Пике се сбогува с "Ноу Камп"

Пике бе изпратен с овации, сн. ЕПА/БГНЕС

Легендата на Барселона Жерар Пике бе изпратен с овации при последния си мач на "Ноу Камп" при победата им в събота вечерта с 2:0 в Ла Лига над Алмерия.

Той бе заменен в 84-ата минута и прегърна през сълзи всичките си съотборници, мениджъра Шави Ернандес и цялата пейка на Барса.

35-годишният играч ще се пенсионира официално след гостуването на Осасуна във вторник, въпреки че не е сигурно, че ще играе там.

След мача той със сълзи на очи говори на терена, заявявайки: "Роден съм тук и ще умра тук".

"Когато остарееш, осъзнаваш, че понякога да обичаш означава да се откажеш. Убеден съм, че ще бъда тук отново в бъдеще. Обичам Барса. Ето защо смятам, че е правилният момент да си тръгна. Това не е сбогом", заяви защитникът.

Пике, който беше обявен за капитан за срещата, излезе на терена с двамата си синове, а всички негови съотборници носеха фланелки с неговото име и номер три на гърба.

От началото на сезона защитникът търпи критики за слабата си форма, а според информациите, старши треньорът Шави Ернандес е разговарял с него, за да го убеди да се откаже или да напусне тима в края на сезона.

"Пике беше изключителен днес и още веднъж показа, че всичко се отплаща. Казах му, че той е легенда на Барселона и ние сме много благодарни за годините му в клуба“, коментира Шави.

След двубоя Жерар Пике бе хвърлян във въздуха от съотборниците си, а феновете скандираха "Президент. Президент“, показвайки одобрението си един ден защитникът да застане начело на клуба.

Сн. ЕПА/БГНЕС

mediapool.bg