Кламер БГ - Новини: Григор Димитров отрази два мачбола и стигна полуфинал на турнира в Мелбърн

Григор Димитров отрази два мачбола и стигна полуфинал на турнира в Мелбърн

Спорт

|
Пет, 07 Ян 2022г. 15:26ч.
Григор Димитров отрази два мачбола и стигна полуфинал на турнира в Мелбърн

Григор Димитров, сн. ЕПА/БГНЕС, архив

Най-добрият български тенисист Григор Димитров се класира на полуфинала турнира от АТР 250 в Мелбърн. Той отрази два мачбола и победи №57 в световната ранглиста Ботик ван де Зандсхулп с 6:7(5), 6:0, 7:5 на централния корт "Род Лейвър Арина" след повече от 2 часа и половина игра.

В първия сет двамата си размениха по един пробив. Първо 26-годишният нидерландец направи брейк за 3:2, но Димитров веднага го върна. Така се стигна до тайбрек, в който смяната на полетата дойде при 3:3 точки. Ван де Зандсхулп стигна до сетбол при 6:5 и го реализира на първи сервис на Гришо след 65 минути игра.

Българинът започна много силно втория сет и не даде гейм на съперника си.

Четвъртфиналистът от US Open Ван де Зандсхулп прекъсна серията на Гришо от шест поредни гейма, като успя да спечели подаването си в началото на рашаващия сет. След това той успя да пробие за 4:2, а след това и да затвърди.

При 2:5 Димитров сервираше за оставане в срещата и се справи на нула. После нидерландецът подаваше за място на полуфиналите. Той поведе с 40:15, но Димитров отрази двата мачбола, а след това върна пробива за 4:5. В 11-и гейм Григор проби при петата си възможност и след това сервираше за победата. Той първо отрази две точки за връщане на пробива, стигна до мачбол и успя да го реализира.

Съперник на Димитров на полуфинала ще бъде 24-годишният квалификант Максим Креси. Американецът, който е №112 в света, отстрани Жауме Мунар от Испания след 7:6(3), 6:4.

mediapool.bg