Кламер БГ - Новини: Българските национали се посрамиха с равен срещу Гибралтар

Българските национали се посрамиха с равен срещу Гибралтар

Спорт

|
Пет, 10 Юни 2022г. 13:48ч.
Българските национали се посрамиха с равен срещу Гибралтар

Българските национали се посрамиха с равен срещу Гибралтар

Българските футболни национали продължиха да копаят дъното, записвайки реми в четвъртък вечерта срещу футболното джудже Гибралтар. Този резултат последва срамната домакинска загуба от Грузия с 2:5.

Гибралтар е един от най-слабите отбори в света, а българските национали играха безобразно и имаха едва няколко нормални атаки през целия мач. При една от тях в края на първото полувреме Георги Минчев вкара с глава първия си гол за националния отбор.

В 55-ата минута Андриан Краев игра с ръка при изпълнение на пряк свободен удар от Итън Брито, което доведе до отсъждане на дузпа. Лиам Уокър вкара наказателния удар и изравни резултата - 1:1.

В другия мач в групата ни Грузия победи с 3:0 Северна Македония в Скопие.

Грузинците вече водятв групата с пълен актив от 9 т. след три мача. Северномакедонците са на втора позиция с 4 т., а България е на трето място с 2 т. На последно място е Гибралтарс точката от мача с България.

На този фон българският футбол бележи големи успехи на аматьорско ниво.В четвъртък българският национален отбор по минифутбол победи Франция с 3;1 и се класира на полуфинал на Европейското първенство.

mediapool.bg