Кламер БГ - Новини: Бербатов пак поиска извънреден конгрес на БФС

Бербатов пак поиска извънреден конгрес на БФС

Спорт

|
Вт, 11 Ян 2022г. 20:16ч.
Бербатов пак поиска извънреден конгрес на БФС

Бербатов, архивна снимка БГНЕС

Екипът на Димитър Бербатов внесе в администрацията на Българския футболен съюз нова подписка с искане за свикване на изборен конгрес за президент. Документите бяха предоставени от адвокат Георги Владов, сега е наред БФС да каже дали приемат подписката, в която през декември бе съобщено, че са се включили 309 футболни клуба.

"Успяхме, всичко е нормално. Няма никакви сензации. Както беше обявено, внесохме документите. БФС има две седмици, за да се произнесе. Минимумът е 1/3 от членовете, които са 670, а ние сме подали подписите на повече от тази 1/3", заяви адвокатът.

Това е втори път, в който от екипа на бившия нападател на "Манчестър Юнайтед" предоставят подписка за свикване на конгрес за избор на президент на централата.

През лятото от БФС заявиха, че са открили нередности в документите, но по-късно съдът постанови конгрес все пак да има. Той бе проведен в началото на октомври, но Бербатов не успя да надвие Борислав Михайлов, който получи пореден мандат начело на БФС. Борбата между двамата обаче продължава в съдебната зала заради съмненията за тежко нарушаване на устава на БФС при броенето на гласовете.

mediapool.bg