Кламер БГ - Новини: Стрелба на парад за 4 юли в предградие на Чикаго, има убити и ранени

Стрелба на парад за 4 юли в предградие на Чикаго, има убити и ранени

Свят

|
Пон, 04 Юли 2022г. 21:58ч.
Стрелба на парад за 4 юли в предградие на Чикаго, има убити и ранени

Стрелба на парад за 4 юли в предградие на Чикаго, има убити и ранени

Шестима души бяха убити при стрелба днес на парад по случай деня на независимостта на САЩ в предградие на Чикаго, предаде Ройтерс.

Двадесет и четирима души са хоспитализирани след стрелбата.

Управата на град Хайлънд парк съобщи, че полицията е открила винтовка на местопрестъплението.

Силите на реда "издирват заподозрения. Бяха открити следи от огнестрелно оръжие", пише в изявление, публикувано на сайта на градската управа.

"Множество служители на правоохранителните органи се отзоваха на сигнала и обезопасиха периметъра около центъра на Хайлънд парк", се казва още в изявлението.

Вестник "Чикаго сън таймс" съобщи, че парадът внезапно спрял 10 минути след неговото начало, след като били чути изстрели. Няколко свидетели потвърдиха пред изданието, че са чули стрелба. Репортер на в. "Чикаго сън таймс" съобщи, че е видял три покрити с одеяла тела.

Шерифската служба на Лейк каунти съобщи в "Туитър", че съдейства на полицията в Хайлънд парк "със стрелба в района на маршрута на парада по случай деня на независимостта".

Градски служители съветват хората да избягват центъра на Хайлънд парк.

Конгресменът Брад Шнайдър каза, че той и екипът му се подготвяли за началото на парада, когато научил за стрелбата.

"Чувам за загинали и ранени. Поднасям моите съболезнования на семействата и близките и ще се моля за ранените и за моята общност", каза Шнайдър в свое съобщение в "Туитър". "Стига толкова!", добави той.

mediapool.bg