Кламер БГ - Новини: Ружа Игнатова вече е сред 10-те най-търсени от ФБР бегълци

Ружа Игнатова вече е сред 10-те най-търсени от ФБР бегълци

Свят

|
Пет, 01 Юли 2022г. 09:52ч.
Ружа Игнатова вече е сред 10-те най-търсени от ФБР бегълци

Ружа Игнатова вече е сред 10-те най-търсени от ФБР бегълци

Българката РужаИгнатова, позната също като криптокралица, бе включена в списъка на ФБР за10-те най-издирвани бегълци. От бюрото обещават 100 000 долара награда заинформация, която доведе до ареста на българката.

Игнатова е търсена пообвинения в заговор за извършване на пране на пари, заговор за извършване наизмама с ценни книжа и измама с ценни книжа.

В прессъобщение на ФБРсе посочва, че Игнатова се издирва за нейното предполагаемо участие вширокомащабна измамна схема. Тя е обвинена в това, че заедно с други е измамилаинвеститори от цял свят.Игнатова е основателна компанията OneCoin Ltd., която предлага на пазара едноименна криптовалута.Валутата обаче не отговаря на изискванията за криптовалутите, а цената ѝ не сеопределя на пазарен принцип, а от самата компания.

Твърди се, че Игнатовае привличала "инвеститори" в създадената от нея криптовалута. Смята се, че Игнатова е спечелила с измама милиарди долари.

Обвиненията към Игнатова бяха повдигнати през 2018 г.

Смята се, че Игнатова пътува с въоръжена охрана и/или сътрудници. Тя може да е имала пластична операция или да е променила външния си вид по друг начин, посочва ФБР.

Ако имате информация за Игнатова, можете да се свържете американското посолство в София.

mediapool.bg