Кламер БГ - Новини: Кораб на германска хуманитарна организация спаси 100 мигранти в Средиземно море

Кораб на германска хуманитарна организация спаси 100 мигранти в Средиземно море

Свят

|
Пон, 27 Дек 2021г. 13:01ч.
Кораб на германска хуманитарна организация спаси 100 мигранти в Средиземно море

Кораб на германска хуманитарна организация спаси 100 мигранти в Средиземно море

Частната морска спасителна организация "Сий Уоч" съобщи, че е спасила почти 100 души в Средиземно море при петата си мисия за последните три дни, предаде ДПА.

Сред поредната група спасени е жена в силно напреднала бременност, заяви в Туитър берлинската организация.

В момента на борда на кораба "Сий Уоч 3" заедно с екипажа има още близо 450 души, спасени от мигрантски лодки през последните дни. Най-малкото дете на борда е на две седмици, уточнява БТА.

Италианската брегова охрана съобщи, че след двудневно търсене е открила лодка с мигранти на брега на Кротоне в Южна Италия.

Италия е дестинация за много от мигрантите, които се опитват да прекосят Средиземно море, за да стигнат от Африка до Европейския съюз.

Те се надяват на по-добър живот там, но препълнените лодки често се случва да бедстват в открито море и с тях често стават и злополуки.

В същото време обаче други 28 мигранти загинаха в Средиземно море на западното крайбрежие на Либия, съобщи Франс прес, цитирана от БНР. Телата на загиналите са били открити на плаж, отстоящ на около 90 километра от столицата Триполи.

Само трима души са оцелели при корабокрушението, станало преди няколко дни.

При опити да достигнат Европа тази година загинаха 1 500 души. Повече от 30 хиляди бяха спрени и върнати на либийска територия от бреговата охрана.

mediapool.bg