Кламер БГ - Новини: Починал от Covid млад мъж с фалшив сертификат отказвал дори кислород

Починал от Covid млад мъж с фалшив сертификат отказвал дори кислород

Коронавирус

|
Пет, 26 Ноем 2021г. 13:17ч.
Починал от Covid млад мъж с фалшив сертификат отказвал дори кислород

Д-р Кирил Пеев

Млад мъж с фалшив ваксинационен сертификат е починал в столичната болница "Царица Йоана - ИСУЛ“. Преди ден за него съобщи д-р Людмил Шопов, кардиолог, който работи в Covid отделението на УМБАЛ "Царица-Йоанна – ИСУЛ", а в петък негов колега – специализант в болницата, разкри, че е отказвал дори кислород заради страх да не му увредят дробовете по този начин.

Пред лекарите 27-годишният мъж, който бил и без придружаващи заболявания, първоначално съобщил, че е ваксиниран и има зелен сертификат. След като състоянието му рязко се влошило, медиците се усъмнили в думите му, разказа в петък пред пред бТВ д-р Кирил Пеев, лекар-специализант в УНГ-отделението, който дава дежурства в Спешно отделение и е доброволец в Covid-отделението.

Пеев разказа, че младият мъж е бил с дихателна недостатъчност и състоянието му прогресивно се е влошавало. Лекарите се усъмнили, че това е необичайно за млад мъж, без придружаващи заболявания, който е и ваксиниран. След сериозен разговор на четири очи, пациентът си признал, че има фалшив Covid сертификат. На въпрос защо не се е ваксинирал, той е споделил, че се е страхувал за репродуктивните си способности.

Д-р Пеев разказа, че мъжът е отказвал да слага и кислородната си маска, въпреки че състоянието му било критично.

На въпрос защо отказва маската, мъжът изтъкнал като аргумент, че кислородът "изгаря белия дроб". "Той просто не осъзнаваше сериозността на състоянието си“, коментира д-р Пеев.

Той показа и рентгенова снимка на белите дробове на пациента, на която се вижда типичната за Covid пневмония и пораженията, които нанася върху органа.

"Не вярвайте на врели-некипели от интернет. Абсурд е да се говори, че кислородът изгаря клетките“, призова д-р Пеев.

mediapool.bg