Кламер БГ - Новини: Угасна усмивката на Нери Терзиева

Угасна усмивката на Нери Терзиева

Общество

|
Четв, 02 Юни 2022г. 14:03ч.
Угасна усмивката на Нери Терзиева

Угасна усмивката на Нери Терзиева

Неочаквано си отиде Нери Терзиева - известен журналист, публицист, общественик, човек с ясни позиции и много медиен опит, който в последните години споделяше в областта на корпоративните комуникации. Тя е починала в нощта срещу четвъртък, докато е била на лечение в пловдивска болница заради влошаване на диабет, от който е страдала.

Винаги усмихната, блага, готова да помага със съвети и действия на колегите журналисти и на приятели, тя ще липсва на гилдията и обществото.

Ще бъде запомнена с точния разрез на настоящи и минали събития, с безпощадните анализи на икономически и политически ситуации и ярки обществени позиции и активност.

Поклон пред паметта й от редакцията на Mediapool, чийто приятел Нери беше!

Паметта й беше почетена с минута мълчание в парламента.

"В днешния ден, за съжаление, ни напусна много уважаван и достоен човек, човек с ясна гражданска позиция, който е сред най-уважаваните и най-точните и справедливи журналисти – Нери Терзиева, моля да я почетем с едноминутно мълчание", каза от трибуната на Народното събрание председателят на бюджетната комисия Любомир Каримански (ИТН).

Нери Терзиева е родена през 1952 година. Завършила е Факултета по журналистика на Софийския университет "Св. Климент Охридски", специалност телевизионна журналистика.

Между 1975 и 1989 г. работи като репортер и водещ в Пловдивския телевизионен център. След това от 1990 до 1993 г. е продуцент и водещ на новинарската емисия "По света и у нас" на БНТ и програмен директор в Българската национална телевизия.

Репортер и автор е в популярното икономическо предаване по БТ – "За един милиард". Терзиева е основател и директор на Ефир 2, който бе вторият канал на БНТ.

Журналистката е автор на сценария на филма "Откраднати очи" посветен на т.нар. възродителен процес в България.

В периода 1996 – 2002 г. Нери Терзиева е прессекретар на президента Петър Стоянов.

Тя четеше лекции по медиазнание и връзки с обществеността в Пловдивския университет, а в Софийския университет бе преподавател по "Новинарство" в катедра "Европеистика" на Философския факултет.

mediapool.bg