Кламер БГ - Новини: Отиде си Оливия Нютън-Джон. Шоубизнесът й отдаде почит

Отиде си Оливия Нютън-Джон. Шоубизнесът й отдаде почит

Общество

|
Вт, 09 Авг 2022г. 13:44ч.
Отиде си Оливия Нютън-Джон. Шоубизнесът й отдаде почит

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Светът на шоубизнеса отдаде почит на починалата в понеделник актриса и кънтри певица Оливия Нютън-Джон, която си отиде от рак на 73-годишна възраст.

Тя беше най-известна с ролята си на Санди във филма "Брилянтин", който е един от най-известните въобще мюзикъла.

Нейният партньор в лентата Джон Траволта каза, че "тя направи нашите животи толкова по-добри". Актьорът написа в Инстаграм: "Твоето въздействие бе невероятно. Ще се видим на пътя и отново ще бъдем заедно завинаги. Твой от първия момент, в който те видях, и завинаги!", добавя той и се подписва "Твой Дани, твой Джон!".

Нютън-Джон е починала в ранчото й в Калифорня сред семейството и приятелите й.

Тя има успешна кариера като кънтри певица и е продала милиони копия от албумите си в света, но ролята й на гимназистката Санди от филма "Брилятнин" й донесе световна слава. Мюзикълът бе най-големият хит в боксофиса през 1978 г. и предостави три световни хита, изпълнявани съвместно с Траволта.

След новината за смъртта й множество фенове, но и известни личности от света на киното споделиха съкрушителни послания и спомени.Цветя бяха поставени край зведтата с името й в алеята на славата в лос Анджелис.

Актрисата Стокард Чанинг, която изигра ролята на Ризо в "Брилянтин" заяви: "Не знам дали съм познавала по-любвеобилно същество. Оливия беше есенцията на лятото – нейната слънчевост, топлина и грация винаги изникват в съзнанието ми, когато мисля за нея. Липсата й е огромна".

Певецът Род Стюърд я нарече "перфектната дама, великолепна, със страхотна уварновесеност и определено австралийска изтънченост". Той споделя още, че тясното й черно облекло във филма го е вдъхновило за неговата "Да, мисля, че съм секси"-ера.

Тв водещата Опра Уинфри каза, че "нейната позитивност е била заразителна".

Режисьорът на филма Рандъл Клайсър, който се познава с Нютън-Джон от 40 години, каза, че "тя никога не се промени, винаги беше точно такава, каквато всеки си я представяше".

"Тя беше очарователно, обичаща, топла... Има толкова много клишета, които могат да бъдат казани за нея, но в нейния случай това е самата истина", пише още той.

Запитан от BBC Radio 5 Live как ще остане тя в спомените му, Клайсър казва: "Мотаейки се заедно в нейното ранчо – съвсем същата като на екрана и без камери наоколо, без други хора".

Диди Кон, която изигра Френчи в "Брилятнин" каза, че зад красивата и невинна външност на Оливия се е криела гореща майка.

Поп звездата Кайли Миноуг я нарече "вдъхновение", а австралийската рок легенда Джон Фарнъм, дългогодишен приятел на Нютън-Джон, с когоот тя пуска последния си студиен албум, каза, че зад "иконичната й усмивка се е криел невероятен боец".

Оливия Нютън-Джон бе диагностицирана за пръв път с рак през 1992 г. Нейната фондация осигури дарения за милиони за битката с рака. Когато през 2019 г. за трети път ракът се завръща, запитана от CBS News как се справя с това, тя отвръща, че се наслаждава на простите нещо в живота всеки ден пред е

В изявление болница в Мелбърн, където след кампания на актрисата е открит Център за възстановяване и изследване на рака, заяви, че Нютън-Джон е била кураж, вдъхновение и подкрепа за пациентите и служителите всеки ден. В Мелбърн сгради бяха оцветени в розово в памет на актрисата.

В публикувано в Инстаграм изявление съпругът на Нютън-Джон – Джон Ийстърлинг, посочва, че тя е била "символ на триумф и надежда в над 30-годишното си съжителство с рака на гърдата". Той посочва, че нейната фондация ще продължи работата си в изследванията, свързани с лечението на рака.

Нютън-Джон е родена в Кеймбридж, Великобритания, на 26 септември 1948 г. Баща й е бил шпионин по време на Втората световна война, а майка й е била дъщеря на германския нобелов лауреат Макс Борн, но напуска със семейството си Германия, когато нацистите идват на власт през 1933 г. Семейството на Нютън-Джон се мести в Австпалия през 1954 г. и тя израства там.

Звездата й на певица изгрява през 1971 г. с песента If Not For You, написана от Боб Дилън, която й осигурява номер седем в британските класации и е част от албум със същото име.

Нютън-Джон има четири награди Грами и седем пъти е имала номер едно хитове в САЩ в периода от 1974 до 1977 г.

mediapool.bg