Кламер БГ - Новини: Непознати кътчета на София събра виртуален тур

Непознати кътчета на София събра виртуален тур

Общество

|
Пон, 09 Май 2022г. 16:40ч.
Непознати кътчета на София събра виртуален тур

Непознати кътчета на София събра виртуален тур

Шест атрактивни маршрута с непознати на масовите туристи архитектурни, изторически, куртурни и художествени забележителности на София може да бъдат опознати чрез мобилното приложение и интернет страница www.unknown-sofia.com на инициативата "Виртуален тур – непозната София" и да предизвикат жителите и посетителите на столицата да ги видят на живо.

След сериозно и задълбочено изследване, както на съществуващи материали за София и нейните места, така и на мнението и впечатленията на различни хора са открити над 50 непознати и красиви забележителности на София, от които 39 обекта са влезли във виртуалния тур след допитване на над 400 души.

Маршрутите "Познатото Непознато", "Бижу зад ъгъла", "София цъфти", "Графити арт", "Тук живя и твори..." и "Любознателни пътешественици" ще привличат любителите на градското изкуство, архитектура и археология.

"София е пълна със скрити, красиви и интересни забележителности, за които ние често не подозираме", коментира Станислав Червенков, ръководител на иновативния проект, реализиран от Центъра за предприемачество и управленско развитие България и изпълняван с финансовата подкрепа на Столична община – Програма "Европа".

Проектът е провокиран от това, че на фона на много посещавани обекти в София, в сянка остават по-малко известни, които обаче могат да добавят стойност и да обогатят туристическия облик на столицата.

Най-атрактивните от непознатите съкровища на столицата са Часовникът с двете кули, Гробница на Хонорий, Славейковите дъбове, Графитът "Мечта за семейство", Коронясаната къща на проф. Иван Гергов, Домът на артилерията, Арт-къща с музей "Куклите", посочва Валентин Георгиев, експерт по проекта.

Мобилното приложение и сайтът предлагат точното местоположение на забележителностите, снимки, както и 360-градусова панорама на 7 от идентифицираните обекти. Мобилно приложение Unknown Sofia помага на пътешествениците в движение, както и на любителите на иновативните технологии да достъпят до богатата информация и местоположение на забележителностите. То може да бъде открито в Google Play (за Android) и App Store (за iOS).

mediapool.bg