Кламер БГ - Новини: Илон Мъск призна, че има синдром на Аспергер

Илон Мъск призна, че има синдром на Аспергер

Общество

|
Нед, 09 Май 2021г. 12:56ч.
Илон Мъск призна, че има синдром на Аспергер

Ръководителят на компаниите Tesla и SpaceX Илон Мъск призна в телевизионен ефир, че има синдром на Аспергер. Това стана, докато влизаше в ролята си на водещ в комедийното предаване Saturday Night Live (SNL) на телевизия NBC.

"За мен е чест да стана водещ на Saturday Night Live, Това е историческо, защото ставам първият водещ на SNL с Аспергер. В крайна сметка и първият, който си признава това", каза Мъск.

Синдромът на Аспергер е разстройство с аутистичен характер, което създава трудности в социалното общуване и води до нестереотипно поведение.

В предаването Мъск се пошегува и с нееднозначните си мисли, които често публикува в своя Twitter, като каза: "Просто така работи мозъкът ми".

"Аз преоткрих електрическите автомобили и изпращам хора на Марс с космически кораби. Вие наистина ли смятате, че при това положение ще бъда обичайният спокоен тип", обърна се с усмивка към зрителите изобретателят, който се слави с нестандартните си идеи.

По време на предаването предприемачът участва в традиционните скечове, разигравани от актьорите на предаванети и гости звезди пред живата публика на тв шоуто.

mediapool.bg