Кламер БГ - Новини: Джон Малкович с награда от Министерството на културата

Джон Малкович с награда от Министерството на културата

Общество

|
Пон, 24 Юли 2023г. 15:17ч.
Джон Малкович с награда от Министерството на културата

Министърът на културата Кръстю Кръстев (в дясно) връчи награда на Джон Малкович Сн.Министерство на културата

Известният американски актьор Джон Малкович получи плакет "Принос в развитие на културата" от министъра на културата Кръстю Кръстев.

Това стана в неделя вечер в рамките на работно посещение на Кръстю Кръстев във Варна, съобщи Министерството на културата.

Във Фестивалния и конгресен център на морския град министъра на културата изгледа постановката "Адска комедия: признанията на един сериен убиец" с участието на световноизвестния актьор. Поставноката е част от афиша на фестивала "Варненско лято".

Плакетът "Принос в развитието на културата" е ново отличие учредено от служебния министър на културата Велислав Минеков през 2021 г. С него се награждават основно български културни дейци, като Джон Малкович е първият чужденец получаващ това отличие.

Снимка: Министерство на културата

Това е второ представление на Джон Малкович в България през тази година. През февруари заедно с литовската актриса Ингеборга Дапкунайте зарадва българската публика с "В самотата на памуковите полета" в Народния театър "Иван Вазов" в София.

Освен това в Националната галерия бе открита изложба с 61 цветни и черно-бели фотографии на американския фотограф Сандро Милър, в които Джон Малкович се превъплъщава в образите на известни личности.

mediapool.bg