Кламер БГ - Новини: "Виваком" с три приза "Златно сърце" за социалните си инициативи

"Виваком" с три приза "Златно сърце" за социалните си инициативи

Общество

|
Ср, 18 Май 2022г. 17:34ч.
"Виваком" с три приза "Златно сърце" за социалните си инициативи

Три призови награди "Златно сърце" за цялостното си отговорно социално поведение спечели Виваком" в осмото издание на годишния конкурс на сп. Business Lady за благотворителност и корпоративно-социална отговорност.

Телекомът оглави категориите "Устойчива социална политика" за цялостната и постоянната си политика за корпоративна социална отговорност, "Подкрепа и развитие на общини и региони" за инициативата си Vivacom Регионален грант и "Здраве и здравни инициативи" за активната си дейност, свързана с борбата с Covid-19.

"Изключително благодарни и поласкани сме от тези отличия, защото през изминалата година екипът на "Виваком" вложи сърцата си, за да осъществи всички проекти, свързани с корпоративната ни социална отговорност. Ние вярваме, че в трудни времена като настоящите е наистина важно да свържем бизнеса и социалните ангажименти, а корпоративните ценности са една от най-добрите и устойчиви възможности за просперитет на компанията и заради това продължаваме да влагаме най-доброто от себе си", каза по време на церемонията Галина Софрониева, директор "Човешки ресурси" в компанията.

В инициатива Регионален грант, която се провежда вече седем години, "Виваком" подпомага развитието на регионите чрез безвъзмездно финансиране на проекти на местните общности. Досега с над 95 такива проекти са инвестирани над 446 000 лв.

Националната дарителска кампания Операция "Жълти стотинки" подкрепя вече десет години социални каузи в името на деца и младежи, с инвестиция от над 600 хил. лв. за 5 каузи. В десетото юбилейно издание Операция "Жълти стотинки" събира средства за Сдружението на олимпийските отбори по природни науки (СООПН) за подготовката и участието на младежите от националните отбори в международни състезания.

Наградите за благотворителност и корпоративна социална отговорност "Златно сърце" събират на едно място инициаторите на едни от най-успешните социално отговорни инициативи. Те отличават компаниите и личностите, които са допринесли за реализирането на смислени проекти в помощ на обществото и на отделни групи, и им дават възможност да споделят вдъхновяващи истории.

mediapool.bg