Кламер БГ - Новини: Безплатна е-книга учи родителите как да сготвят балансирано за децата си

Безплатна е-книга учи родителите как да сготвят балансирано за децата си

Общество

|
Четв, 13 Май 2021г. 13:21ч.
Безплатна е-книга учи родителите как да сготвят балансирано за децата си

Всеки родител, който иска да приготви балансирана храна за децата си, може да изтегли безплатно дигитална книга с проверени рецепти на други родители. Инициативата на "Нестле за по-здрави деца" за създаването на българската кулинарна книга за детско балансирано хранене е пресяла 51 рецепти след предоставени й над 450 от български любители кулинари

Част от инициативата на компанията са и създателят на микро пекарна и занаятчийски сладолед Савина Николова и кулинарните блогъри Теодора Титова, Венета Романски и Никол Кунева, чиито рецепти намират място в книгата, която може да бъде изтеглена от всеки през сайта на компанията:

Предпочетените рецепти са селектирани от специалисти-нутриционисти на база съставки, количество и начин на приготвяне, както и прилагането на принципите на "Порция Баланс" за изготвяне на питателно и разнообразно детско меню.

"За мен е чест да съм част от инициативата на "Нестле", защото тя адресира важен за мен въпрос, а именно отглеждането на по-здрави деца, които наред с активния начин на живот и балансираното хранене, създават отношение към вкусната храна. Силно вярвам, че храненето е в основата на това всяко едно дете да расте здраво и щастливо и тази кампания е инструмента, нужен на всеки родител да постигне тази мисия", коментира кулинарът Теодора Титова.

Включените рецепти за разнообразно и балансирано хранене са базирани на приема на нужните за децата хранителни вещества.

"Нестле за по-здрави деца" стартира през 2012 г. и целта й е насърчи балансираното хранене и активния начин на живот при децата на възраст между 3 и 12 години и да помогне на техните родители и учители във възпитаването на позитивни хранителни навици. До този момента, образователното съдържание на програмата е достигнало до над 30 000 деца в детски градини и училища в цялата страна, а дигиталните й инициативи - до хиляди родители и учители, посочват от "Нестле".

mediapool.bg