Кламер БГ - Новини: Алек Болдуин е обвинен в непредумишлено убийство

Алек Болдуин е обвинен в непредумишлено убийство

Общество

|
Четв, 19 Ян 2023г. 20:18ч.
Алек Болдуин е обвинен в непредумишлено убийство

Алек Болдуин е обвинен в непредумишлено убийство

Актьорът Алек Болдуин бе обвинен в четвъртък от прокурор от щата Ню Мексико за непредумишлено убийство на операторката Халина Хътчинс, която загина при стрелба с инстинско оръжие по време на снимките на уестърна Rust, които се провеждаха в ранчо край Санта Фе, Ню Мексико, през октомври 2021 г. Заедно с него обвинения са получили още няколко души от екипа на продукцията.

Окръжният прокурор Мери Кармак-Алтуис обяви, че на актьора и продуцент Алек Болдуин и на оръжейника на продукцията Хана Гутиериш-Рийд ще бъдат повдигнати по две обвинения за непредумишлено убийство. "Никой не е над закона и всеки заслужава правосъдие", заяви прокурорката.

Двамата са заплашени от до 18 месеца затвор и глоба от 5 хил. долара, ако бъдат признати за виновни.

По време на стрелбата пострада и режисьорът на филма Джоел Соуза, но прокуратурата няма да повдигне обвинения за това.

След инцидента Алек Болдуин заяви, че не е знаел, че оръжието е заредено и дори, че не е натискал спусъка. Съдебномедицински тест на ФБР обаче установи, че револверът не би могъл да произведе изстрел без да е натиснат спусъкът.

През октомври 64-годишният актьор и филмовата компания постигнаха споразумение за изплащане на запазена в тайна сума на семейството на загиналата Хътчинс, пише ББС.

Помощник-режисьорът Дейвид Холс подписа споразумение за признаване на вината по обвинението за небрежност при използване на смъртоносно оръжие, се казва в изявление на прокурора.

Агенцията за безопасност на работниците в Ню Мексико през април глоби продуцентската компания на филма с максималната възможна сума за това, което описа като "умишлени" пропуски в безопасността, довели до смъртта на Хътчинс. Агенцията установи, че Rust Move Productions LLC е знаела, че процедурите за безопасност при огнестрелно оръжие не са спазени и е показала "пълно безразличие" към опасностите.

mediapool.bg