Кламер БГ - Новини: Новият шеф на "Пирогов": Уволних Балтов за неспазване на етичните норми и трудовия кодекс

Новият шеф на "Пирогов": Уволних Балтов за неспазване на етичните норми и трудовия кодекс

България

|
Съб, 25 Септ 2021г. 11:38ч.
Новият шеф на "Пирогов": Уволних Балтов за неспазване на етичните норми и трудовия кодекс

Новият шеф на

Уволних проф. Балтов за неспазване на етичните норми и трудовия кодекс. Това обяви новият директор на “Пирогов“ проф. Иван Поромански в събота пред бТВ.

Балтов беше отстранен като директор на "Пирогов" след скандал с фалшиви хоспитализации през юли, а в средата на септември беше уволнен и като редови лекар от спешния институт.

“Когато постъпих като директор на “Пирогов“ ми беше поднесена докладна от проф. Енчев, завеждащ клиниките по ортопедия и травматология и приятел на Асен Балтов, в която той предлагаше Балтов да стане началник на операционния блок“, каза Поромански. Балтов отдолу бил разписал, че е съгласен, т.е. той е назначил сам себе си, разказа Поромански.

Тогава той разпоредил проверка на трудовото досие на Балтов, където били установени множество други нарушения, заради които той бил уволнен.

“Това, което Балтов изнесе в медиите като заповед за уволнение, е заповедта да му се изплатят дните отпуск. Истинската заповед за уволнение е три страници и половина. Уволнението е направено по законовия ред“, категоричен бе Поромански.

Той призова Балков да покаже цялата заповед.

Новият директор на “Пирогов“ каза още, че Балтов отказал да се разпише под заповедта и очаква да я оспорва в съда.

“Нямах никакво съмнение, че трябва да го уволня. Беше ми много неприятно, тъй като се познаваме отдавна, но бях длъжен да го направя“, коментира Поромански.

Той е категоричен, че няма политически натиск за уволнението на Балтов.

mediapool.bg