Кламер БГ - Новини: Нов ден, нов пенсиониран шеф в МВР

Нов ден, нов пенсиониран шеф в МВР

България

|
Четв, 13 Май 2021г. 21:36ч.
Нов ден, нов пенсиониран шеф в МВР

Служебният вътрешен министър Бойко Рашков продължава с пенсионирането на шефовете в МВР. В сряда той прати в пенсия административния секретар на ведомството Бойко Славчев. В четвъртък дойде ред на шефа на инспектората Николай Гешев. Той е бил освободен от поста си по същата разпоредба от Закона за държавния служител, става ясно от съобщението на МВР.

Дирекция "Инспекторат" е една от ключовите в МВР. Нейните правомощия включват проверки за всякакъв тип нарушения от служителите.

Гешев е бил пенсиониран докато е в болнични. Той не е бил на работа заради усложнения след прекаран коронавирус. Пред бТВ Гешев разказа, че е бил търсен у дома от служители на инспектората и на отдел "Човешки ресурси", за да му бъде връчена заповедта, но не е успял да се види с тях.

Той е дългогодишен служител. Награждаван е многократно. Това е второто му освобождаване от системата. Предишното е през 2017 г., отново по времето на служебно правителство. След това е възстановен на работа след съдебно решение.

"Това се дължи не само на доноси, но и на амбиции. Доносите са поводът, а причината са амбиции да бъде овладян инспекторатът на МВР, защото извършва основните проверки и в тях ние установяваме нарушения, някой път може на инспектората да му бъде казано, в мое отстъствие, да не извъшрва определена проверка или пък да извърши тенденциозна проверка", каза Гешев пред бТВ.

mediapool.bg