Кламер БГ - Новини: На Великден Борисов нападна Радев, Трифонов и Христо Иванов, че мълчат за Русия

На Великден Борисов нападна Радев, Трифонов и Христо Иванов, че мълчат за Русия

България

|
Нед, 02 Май 2021г. 10:34ч.
На Великден Борисов нападна Радев, Трифонов и Христо Иванов, че мълчат за Русия

Навръх Великден премиерът в оставка и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов критикува политическите си опоненти, че не взимат отношение по линия на Русия.

Той обясни, че Европейският парламент (ЕП) е пуснал за съгласуване декларация, в която са участвали и ГЕРБ и в която са изразили цялата си подкрепа към президента на ЕП, към зам.-председателя на ЕК и още няколко души за санкциите, наложени им от Руската федерация.

"На фона на всичко това и нашата подкрепа е крещящо вече мълчанието на кандидат-президента Радев, на депутата Трифонов, на Христо Иванов и Атанас Атанасов. Докато ние сме работили по тях. Иначе обичат да се изказват. За Корнелия и другите не говорим“, каза Борисов, който посети Семинарията в София.

В петък Русия наложи забрана за влизане в страната на председателя на Европейския парламент Давид Сасоли, зам.-председателя на ЕК Вера Йоурова и други в отговор на европейски санкции срещу Москва.

"Един месец и нещо сме в оставка. Нарочно се мотаят, за да може да свършат мръсната работа на кандидат-президента Радев – да има собствена ЦИК. Като кандидат-президент той да прави изборите. Нарочно, и ни държат. Наглост – ние сме уволнени от тази там…, хайде да не ги обиждам. А в същото време казват - Борисов, продължава да управлява", каза Борисов

Той каза още, че ГЕРБ са взели решение да не правят коалиция с БСП, “така че уважаемата колежка Нинова да не ни вкарва в риторика, когато знае, че това е невъзможно“.

Преди ден БСП реши да върне третия мандат за съставяне на правителство и така се очертават предсрочни избори през юли.

Преди посещението си в Семинарията Борисов поздрави във Фейсбук българите за Великден.

За жалост в България сме вече и на прага на политическа криза. Обсебени от тесногръдие, омраза и егоизъм. Ако не се вразумим, ще платим висока цена за политическите авантюри, посочи Борисов.

“През годините хората ми дадоха много уроци. Аз се уча от тях всеки ден. И се убеждавам, че търпението носи мъдростта. Поучих се и този път, разчетох урока. Знам пътя, знам как можем да го извървим, има още малко време и много усилия, за да тръгнем по правилния път“, каза той.

mediapool.bg