Кламер БГ - Новини: Микробус с 34 мигранти катастрофирал между бургаските села Веселие и Ясна поляна

Микробус с 34 мигранти катастрофирал между бургаските села Веселие и Ясна поляна

България

|
Четв, 14 Окт 2021г. 10:59ч.
Микробус с 34 мигранти катастрофирал между бургаските села Веселие и Ясна поляна

Микробус с 34 мигранти катастрофирал между бургаските села Веселие и Ясна поляна

Товарен автомобил, в който са били превозвани мигранти, е катастрофирал в района на Община Приморско. Инцидентът е станал около 20.40 часа снощи на пътя между селата Веселие и Ясна поляна, в близост до моста на река Ропотамо. Информацията е на Областната дирекция на МВР-Бургас.

Там на прав участък от пътя и мокра асфалтова настилка, поради загуба на контрол, микробусът "Ивеко" катастрофира самостоятелно, блъскайки се в крайпътни храсти. Автомобилът е със софийска регистрация; бил е управляван от 48-годишен мъж от село Габаре. Той е неправоспособен водач, тестван за употреба на алкохол и наркотици. Пробата за наркотици е положителна за употребата на амфетамин.

В автомобила са превозвани 34 нелегални емигранти; всички мъже на видима възраст около 20 - 30 години, самоопределящи се за афганистанци. От пътно-транспортното произшествие са пострадали осем от пътниците в товарния автомобил, които са с охлузни рани и натъртвания, без опасност за живота. Транспортирани са до УМБАЛ -Бургас. Един от потърпевшите е оставен за лечение в болницата. Останалите седем мъже са прегледани и освободени и заедно с другите 26 души са откарани от служители на "Гранична полиция" за допълнителни полицейски действия.

Водачът на товарния автомобил "Ивеко" е задържан за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

mediapool.bg