Кламер БГ - Новини: Общините ще решават за дистанционното обучение

Общините ще решават за дистанционното обучение

Коронавирус

|
Нед, 17 Окт 2021г. 12:09ч.
Общините ще решават за дистанционното обучение

Сн. БГНЕС

Решенията за преминаване към дистанционно обучение трябва да се вземат на общинско ниво. Това е основна промяна спрямо миналата година, каза пред журналисти министърът на образованието Николай Денков, който е в Рилския манастир за 16-та Световна среща на българските медии, организирана от БТА.

Във връзка с образованието най-големите проблеми са в малките градове и селата, които обаче се оказват по-малко засегнати от епидемията от коронавирус, посочи министърът на образованието. Той даде пример с община в Кюстендил, където има тридесет процента отсъстващи ученици, докато в други общини в тази област процентът е нула. "Този областен подход не е удачен, ако ние се грижим за обучението на децата.", допълни министърът на образованието.

Николай Денков каза, че се обменя непрекъснато информация с Министерство на здравеопазването във връзка с разпространението на коронавируса.

В понеделник до обяд от Министерство на образованието ще бъде изпратен коментар на база предложенията на здравното министерство и на база на това ще бъде взето общо решение, допълни Денков.

mediapool.bg