Кламер БГ - Новини: Инфекциозна болница и "Токуда" уличиха Мангъров в лъжи за ваксинираните

Инфекциозна болница и "Токуда" уличиха Мангъров в лъжи за ваксинираните

Коронавирус

|
Вт, 14 Септ 2021г. 18:38ч.
Инфекциозна болница и "Токуда" уличиха Мангъров в лъжи за ваксинираните

Инфекциозна болница и

В Инфекциозна болница никога не е имало починали от коронавирусната инфекция ваксинирани пациенти, съобщиха от лечебното заведение пред бТВ по повод твърденията на доц. Атанас Мангъров, че такива пациенти е имало.

"От началото на ваксинацията в Инфекциозна болница няма пациенти, които да са били ваксинирани и да са починали“, уточнява проф. Татяна Червенякова, директор на лечебното заведение в София.

Другата голяма лъжа на Мангъров, както става ясно от думите на Червенякова, е, че в Covid отделението на Инфекциозна има един ваксиниран пациент.

Оказва се, че единственият ваксиниран, който е попаднал в Covid отделението, не е пациент, а е придружител на неваксиниран пациент в тежко състояние.

"В петък, 10 септември, в отделението за коронавирус е имало 37 пациенти, четирима от тях са изписани. Приетите в отделението са в тежко и средно тежко състояние. В отделението има ваксиниран, но той е придружител на неваксиниран пациент в тежко състояние“, каза проф. Червенякова.

В неделя доц. Атанас Мангъров участва в дебат в бТВ срещу д-р Аспарух Илиев и д-р Борис Таблов и използва времето си, за да говори срещу ваксините. В отговор на въпрос от неговите колеги, той съобщи, че в отделението в Инфекциозна болница има хоспитализирани хора с ваксини срещу COVID-19, както и починали такива.

Доц. Мангъров отговори на въпрос нa водещата какво е съотношението на ваксинирани срещу коронавирус и неваксинирани в отделението, което той ръководи. Той бе принуден да каже, че има един ваксиниран и 33-ма неваксинирани. Сега се оказва, че ваксинираният е придружител, а не пациент.

По-късно през деня доц. Мангъров се вкара във втора конфузна ситуация. Той написа в личния си профил във Фейсбук, че последният ваксиниран пациент, който бил лекуван в Инфекциозна болница, починал преди 3 дни в реанимацията на болница "Токуда".

"Проф. Червенякова много добре знае, защото за голямо съжаление човекът, когото и двамата познавахме беше съпруг на нейна близка сътрудничка. Инфекциозна болница имаше реанимация, но сега няма. Заслугата е до голяма степен и нейна", казва доц. Мангъров.

По-късно болница "Токуда" отговори, че нямат пациент, прехвърлен от Инфекциозна болница, който да е бил ваксиниран и да е починал от коронавирус.

mediapool.bg