Кламер БГ - Новини: Индиецът, който приземи самолет в София, буйства и пред съда

Индиецът, който приземи самолет в София, буйства и пред съда

България

|
Пон, 08 Март 2021г. 18:36ч.
Индиецът, който приземи самолет в София, буйства и пред съда

Индиецът Сидхарт Сингх, чието хулиганско поведение доведе до извънредно кацане на самолет “Ер Франс“ на летище София, продължи да провокира и с поведението си в съдебната зала. Съдът бе принуден да го отстрани от съдебното заседание, защото Сингх не спираше да говори високо и отказа да запази тишина, за да започне делото. Накрая съдът реши да го остави за постоянно в ареста и се усъмни в психичното му здраве.

Сингх е обвинен за застрашаване на сигурността на самолета, извършвал полет по линията Париж - Делхи.

По описанието на прокуратурата 29-годишният чужденец е буйствал в самолета, проявил е агресия като нападнал пътници от салона и член на екипажа. Капитанът на самолета е взел решение да отклони полета и да извърши извънредно приземяване на летище София.

В показанията си членовете на екипажа заявяват, че чужденецът демонстрирал непристойно поведение към пътниците, поради което му била направена забележка. След това Сингх се насочил към пилотската кабина, удрял по стените й и нападнал един от пилотите. Междувременно пасажерът успял да удари един от стюардите.

Софийска градска прокуратура ще поиска от съда назначаване на съдебнопсихиатрична експертиза на обвиняемия.

Съдът реши да го задържи в ареста с аргумент, че ако индиецът не бъде ограничен физически би представлявал опасност за обществото и себе си. Неговото психическо състояние остава неизяснено, въпреки представени от служебния защитник документи, че мъжът е страдал от психологическо разстройство заради загуба на роднини през 2019 г.

mediapool.bg