Кламер БГ - Новини: Иван Демерджиев: Знаем кой се занимава с купуване на гласове

Иван Демерджиев: Знаем кой се занимава с купуване на гласове

България

|
Пон, 13 Март 2023г. 15:05ч.
Иван Демерджиев: Знаем кой се занимава с купуване на гласове

Иван Демерджиев, сн. БГНЕС

Над 190 са оперативните сигнали за купуване на гласове, съобщи вътрешният министър Иван Демерджиев.

"Постъпват сигнали на линиите, които сме отворили за граждани, в районните управления, но в момента най-много, преобладаващ в пъти, е броят на сигналите, по които ние самите работим, нашите оперативни работници са достигнали до тези данни и ги проверяваме", посочи той.

Набелязали сме рисковите секции, знаем хората, които се занимават с тази дейност, каза Демерджиев.

Той допълни, че ще се направи всичко възможно да пресекат купения вот.

По думите му всяка областна дирекция си е направила план, но има такъв и на централно ниво план. "Постоянно сме в комуникация, дори е вероятно още веднъж да посетим дирекциите преди изборите", уточни Демерджиев.

Министърът съобщи още, че в страната са изградени контролни пунктове, където се спират съмнителни превозни средства, които може да превозват мигранти.

По-рано в понеделник край София бе задържан пореден микробус с нелегални мингранти. По този повод министърът каза, че бусът през цялото време е бил следен и е спрян "на мястото на което е преценено, че е безопасно".

"Не предприемаме произволни и рисковани спирания. Изчакваме, наблюдаваме автомобила и го спираме там, където е безопасно. От дълго време няма инциденти точно поради тази причина - хората бяха обучени, направени са многократни тренировки, така че да бъде безопасно", каза още Демерджиев.

mediapool.bg