Кламер БГ - Новини: Иван Калчев – Глиги заля с червена боя "посолството на КГБ в София"

Иван Калчев – Глиги заля с червена боя "посолството на КГБ в София"

България

|
Четв, 29 Септ 2022г. 15:26ч.
Иван Калчев – Глиги заля с червена боя "посолството на КГБ в София"

Иван Калчев – Глиги заля с червена боя

"Аз съм тук пред посолството на КГБ в София, за да напомня на Митрофанова за нейното обещание от началото на юли месец, когато тя бе казала, че ще си събере куфарчето, ще се качи на влака и ще замине за Москва".

Това заяви в пряко включване в социалните мрежи гражданският активист Иван Калчев – Глиги преди да залее с червена боя сградата на руското посолство в София.

Калчев има недвусмислено отношение към руската инвазия в Украйна. Той бе първият български доброволец, сражавал се на страната на Украйна по време на първите седем месеца от конфликта. Междувременно той бе издигнат за кандидат-депутат в листите на "Демократична България".

"За да почетем паметта на жертвите на войната в Украйна, на всички невинни мъже, жени и деца, както и на всички руснаци, които ще отидат като пушечно месо, един жест от мен...", каза Калчев и заля с червена боя табелата на портала на посолството.

През април Николай Хаджигенов и Арман Бабикян също заляха с червена боя руското посолство. Полицията ги арестува и срещу тях бе образувано досъдебно производство за хулигански действия. Делото обаче бе прекратено, защото става дума за политическа акция, а не за хулиганство.

mediapool.bg