Кламер БГ - Новини: Жена неволно поля с кофа вода Кирил Петков в Пловдив

Жена неволно поля с кофа вода Кирил Петков в Пловдив

България

|
Пет, 24 Септ 2021г. 14:24ч.
Жена неволно поля с кофа вода Кирил Петков в Пловдив

Жена неволно поля с кофа вода Кирил Петков в Пловдив

Жена поля с кофа вода лидерът на "Продължаваме промяната" Кирил Петков в Пловдив вчера. Той заедно с Асен Василев имаше среща с граждани в града под тепетата.

Още в началото на разговора му с пловдивчани, Петков и събеседниците му бяха залети с кофа вода, хвърлена от близка тераса.

Бившият министър обаче реагира с чувство за хумор на ситуацията и обясни, че ще му върви по вода на изборите.

Жената, която изсипа кофата, се оправда, че го е направила неволно.

Именно в петък в Пловдив стана ясно, че Петков ще води листата на формацията си "Продължаваме промяната" (ПП) в Пловдив. Асен Василев пък обяви, че води листата в родния си град - Хасково.

"Пловдив е модел на проспериращ български град и това е допълнителна мотивация за решението ми", каза Петков, след като подчерта, че е роден в града.

За Пловдив-област ПП все още няма избран водач на листата.

Петков разясни и как си представя договора за почтеност, който ще подписват всички кандидати за депутати на формацията.

"Имаме много точен критерий. Критерий номер 1 е да подпишат договор, с който махат банковата тайна пред всички български институции – НАП, ДАНС, който им поиска. И всички трябва да си декларират имуществото точно както аз си го декларирах, когато станах министър. Много е интересно как хора, които имат какво да крият... Друго е да кажат: "Да, да, ние сме почтени", друго си е да си сложиш подписа", каза той.

Петков добави, че от ПП предпочитат листите им да са по-къси, но всички хора в тях да спазват критериите за почтеност.

"Продължаваме промяната" се явява на изборите като коалиция между две малки партии – "Средна европейска класа" и "Волт". Причината за това е, че Петков и Асен Василев нямат достатъчно време да извървят процедурата по създаване на своя собствена партия.

mediapool.bg