Кламер БГ - Новини: Затруднено е движението на влаковете от София по западното направление

Затруднено е движението на влаковете от София по западното направление

България

|
Пет, 23 Септ 2022г. 12:01ч.
Затруднено е движението на влаковете от София по западното направление

Затруднено е движението на влаковете от София по западното направление

Поради възникнала повреда в контактната мрежа в западната гърловина на Централна гара София от 4:35 часа е затруднено движението на всички влакове, които пътуват по направлението София – Драгоман - София и през Искърското дефиле, съобщиха от БДЖ.

До 10:55 часа беше прекъснато движението на влаковете по това направление, поради което беше създадена организация от "БДЖ - Пътнически превози" ЕООД за превоз с автобуси за пътниците от Централна гара София до гара София Север и гара Илиянци, откъдето да продължат своето пътуване с влак, както и в обратното направление.

Поради наложената извънредна промяна в организацията на движение, композициите пътуват със закъснение, а някои влакове се движат по отклонени маршрути.

Екипи на Национална компания "Железопътна инфраструктура" работят по отстраняването на повредата, като от 10:55 ч.движението на влаковете постепенно започва да се нормализира.

Клиентите на БДЖ могат да се информират за закъсненията на влаковете от служителите на билетните каси, електронните табла на Централна гара София и националния информационен телефон 02/931 11 11, както и да следят движението в реално време чрез функцията Радар на официалната страница на дружеството.

mediapool.bg