Кламер БГ - Новини: Канцеларията на испанския премиер също е получила пощенска пратка с бомба

Канцеларията на испанския премиер също е получила пощенска пратка с бомба

Европа

|
Четв, 01 Дек 2022г. 15:00ч.
Канцеларията на испанския премиер също е получила пощенска пратка с бомба

Педро Санчес

Канцеларията на испанския премиер Педро Санчес потвърди, че на 24 ноември е получила пощенска пратка с бомба, подобна на тези, адресирани до украинското посолство в Мадрид, до испанска компания, която произвежда оръжия, и до военновъздушна база, заяви днес испанското вътрешно министерство, цитирано от Ройтерс.

Мерките за сигурност около обществените и дипломатическите сгради в Испания бяха засилени след откриването на няколкото пощенски пратки с взривни устройства.

Испанските сили за сигурност откриха предполагаем експлозив, скрит в пощенска пратка, адресирана до военновъздушната база в Торехон де Ардос, недалеч от Мадрид, съобщи днес министерството на отбраната, цитирано от Ройтерс.

По този начин бе потвърдена информация, появила се тази сутрин в испанския в. "Мундо".

След като пратката била сканирана с рентген, станало ясно, че в нея има механизъм, се казва в изявление на министерството.

Понастоящем полицията все още анализира съдържанието на пратката.

Вчера бяха открити две бомби в пощенски пратки, едната от които адресирана до украинското посолство в Мадрид, а другата - до оръжейна компания в Сарагоса, в която се произвеждат гранатомети, които Испания изпраща на Украйна. Полицията е извършила контролирано взривяване на пратката, адресирана до компанията в Сарагоса.

Пратката, адресирана до украинското посолство, експлодира и рани леко охранител в украинското посолство.

mediapool.bg