Кламер БГ - Новини: "Възраждане" праща в трудови лагери всички противници на АЕЦ "Белене"

"Възраждане" праща в трудови лагери всички противници на АЕЦ "Белене"

България

|
Четв, 25 Ноем 2021г. 14:49ч.
"Възраждане" праща в трудови лагери всички противници на АЕЦ "Белене"

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов заплаши с въдворяване в трудови лагери на всички, които са против довършването на проекта АЕЦ "Белене". Конкретно споменат бе депутатът от "Демократична България" Мартин Димитров.

Няколко дни след изборите крайнодясната проруска партия започва да разкрива стратегията, с която ще участва в 47-то Народно събрание. Първата мишена е "американската агентура", а първата кауза- защитата на последния останал възможен проект на руския голям енергиен шлем у нас – АЕЦ "Белене".

"Току що гледах по една от националните телевизии как Мартин Димитров, депутат от Демократична България, обясняваше колко е безсмислено довършването на АЕЦ "Белене". Да говориш подобни неща пред българския народ в момент, в който цената на тока за индустриални потребители скочи в пъти, а битовите потребители треперят от страх в очакване на повишението и за тях, е проява или на висша форма на национална предателство, или на тежък случай на мозъчно увреждане", започва коментарът на Костадинов, публикуван в един от двата му профила във Фейсбук.

Той явно е провокиран от дебата по политиките в енергийния сектор с участието на "Продължаваме промяната", БСП, "Има такъв народ" и "Демократична България".

Костадинов продължава с това, че "упоритостта на американските агенти за влияние у нас в прокарването на антибългарските им политики е достойна за уважение - вече повече от 30 години те последователно работят за унищожаването на българската държава част по част, като конкретно в момента за пореден път се опитват да довършат екзекуцията на българската енергетика".

"Ето защо се надявам те също да приемат с уважение позицията на Възраждане, че заради тези свои действия мястото на всички подобни национални предатели и застъпници на чужди национални интереси е в затвора".

Той обяснява, че вкараните в затвора политици ще имат възможност да работят и всеки 2 работни дни ще им се броят като 3 зад решетките.

"Ще имат голям избор от работни места - тунела под Шипка, тунела под Петрохан, урановите мини и т.н. Тези от тях, които ще са в Белене, няма да бъдат разхождани надалеч - те ще могат да се включат пряко в доизграждането на АЕЦ "Белене", казва Костадинов, известен с прякора "Копейкин", подобно на руската най-дребна монета - копейка. След като на последните избори Копейкин за пръв път влезе в парламента, във фейсбук се появиха майтапи, че новото му прозвище вече е "Рубльов", по аналогия с руската рубла.

mediapool.bg