Кламер БГ - Новини: Владимир Каролев е с опасност за живота след инцидент в Пирин (Обновена)

Владимир Каролев е с опасност за живота след инцидент в Пирин (Обновена)

България

|
Пон, 10 Май 2021г. 13:19ч.
Владимир Каролев е с опасност за живота след инцидент в Пирин (Обновена)

Икономистът Владимир Каролев е с опасност за живота след инцидент в Пирин, след който беше издирван в продължение на 12 часа и открит от планинските спасители в тежко състояние. Той бе откаран в болницата в Разлог, където му бе оказана първа помощ, но по-късно в понеделник беше организирано прехвърлянето му в "Пирогов" с реанимобил на правителствена болница след разпореждане от премиера в оставка Бойко Борисов.

Според първоначалната информация Каролев е падал в продължение на около 400 метра докато е карал сплитборд.

Той бил открит в района на връх Тодорка, около Жабешкото езеро, малко преди 1 часа в нощта срещу понеделник. В издирването на Каролев са участвали общо 8 спасители.

Теренът, на който е намерен, е със стръмни улеи и камъни и се предполага, че Каролев се е подхлъзнал и паднал.

По-късно в понеделник на място в болницата в Разлог по нареждане на премиера в оставка отидоха здравният министър Костадин Ангелов и директорът на "Пирогов" Асен Балтов. Ангелов обясни, че откакто е министър всички инциденти му се докладват и при необходимост се взима решение за прехвърляне на пациентите на друго място, както бе направено и с Каролев. По думите на Ангелов това не е първият такъв случай. "Веднага информирах премиерът Бойко Борисов за ситуацията, а той разпореди да направим смесен екип, който да транспортира Владимир Каролев до София", каза Ангелов.

Ангелов съобщи, че травмите на Каролев са тежки - черепно-мозъчна травма, гръдна травма и счупване на глезен. "Такъв тип травма може да се лекува в специализирана клиника и затова се транспортира до "Пирогов", обясни Ангелов.

Балтов съобщи, че най-необходимото на първи етап е направено в болницата в Разлог.

Черепно-мозъчната травма е сериозна и е рано да се каже как ще се развие, коментира Балтов. Той допълни, че в момента поддържат Каролев в медикаментозна кома и е с опасност за живота.

Приятелят на Владимир Каролев – Горан Иванов, разказа пред bTV, че финансистът от години кара сплитборд. Според Иванов най-вероятната причина за инцидента е падане, а не технически проблем в екипировката.

"Много рядко кара сам. Обикновено винаги има някой с него. Било то и с още един човек. Владо е планинар от доста години, може би 40. Винаги е подхождал отговорно, даже сме си говорили как се реагира в подобни ситуации", каза Иванов.

mediapool.bg