Кламер БГ - Новини: В Гърция може да бъдат въведени още мерки за неваксинираните

В Гърция може да бъдат въведени още мерки за неваксинираните

Коронавирус

|
Вт, 16 Ноем 2021г. 14:21ч.
В Гърция може да бъдат въведени още мерки за неваксинираните

В Гърция може да бъдат въведени още мерки за неваксинираните

Гръцкият министър на здравеопазването Танос Плеврис заяви, че ако сметне за необходимо, правителството може да въведе още мерки за неваксинираните, предаде в. "Катимерини".

На въпрос дали проблемът, свързан с мерките за неваксинираните, както е в Австрия, стои на дневен ред, той отговори, че всички мерки, които се взимат, всъщност са с цел защита, а не за наказание. Плеврис добави, че натискът върху здравната система идва главно от пациенти, които не са ваксинирани.

Правителството обсъжда дали са необходими още мерки за неваксинираните. Това ще се обсъжда и от комисия от експерти, които ще се срещнат във вторник (днес) или в сряда, каза министърът на здравеопазването снощи, като поясни, че въпреки увеличението на броя на случаите, има и някои окуражителни фактори.

Частни лекари ще се включат в битката срещу пандемията в Гърция, съобщават гръцките медии.

До часове ще стане ясно дали лекарите доброволно ще помогнат на колегите си в държавните болници или ще се явят на работа в Covid отделенията, след като получат "заповед за мобилизация" от полицейските участъци, пише в. "Прото тема".

Очакванията са сто частни лекари да подсилят здравната система.

Данните показват, че до 15 ноември вечерта в болнични заведения с Covid-19 са се лекували четири хиляди пациенти, като 920 от тях са настанени в интензивни отделения. Капацитетът на леглата в интензивните отделения е запълнен 91,1 на сто, а на обикновените Covid отделения - 60,55 на сто.

83,4 на сто от пациентите, които са интубирани, не са ваксинирани.

Особено тежка е ситуацията в болниците в областите Македония, Тракия и Тесалия. На 15 ноември в Гърция са регистрирани 6950 новозаразени при направени 107 798 лабораторни теста.

От здравното министерство съобщават за рекорден брой желаещи да си поставят трета доза от ваксината, съобщава в. "Катимерини".

Само през вчерашния ден над 100 хиляди са се записали за трета доза, която ще бъде достъпна от петък вечер.

mediapool.bg