Кламер БГ - Новини: Шестима полицаи ще бъдат наказани заради "голата проверка" в Пловдив

Шестима полицаи ще бъдат наказани заради "голата проверка" в Пловдив

България

|
Пон, 05 Юни 2023г. 21:21ч.
Шестима полицаи ще бъдат наказани заради "голата проверка" в Пловдив

Шестима полицаи ще бъдат наказани заради

Шестима полицаи ще бъдат наказани заради гафа с "голата проверка" в пловдивската дискотека Bushido, съобщи МВР. По случая започна проверка след избухналия обществен скандал заради полицейска акция на Гергьовден. Тогава десетки служители на МВР влязоха в заведението по сигнал, че там се разпространяват наркотици.

Около 400 клиенти на заведението бяха държани часове наред и проверявани поединично за дрога. След това част от тях разказаха, че са били карани да се събличат, да клякат и да кашлят. Хората определиха отношението на полицията като унизително.

Вътрешният министър Иван Демерджиев заяви, че акцията не била съгласувана с него. Той назначи проверка по случая и се закани, че ще има наказания, ако се открият нарушения.

Сега в съобщението се посочва, че са открити нарушения от шестима служители, четирима от които – на ръководни длъжности.

"В резултат на заключенията в доклада в МВР започва проверка за дисциплинарни нарушения. В хода й ще се определят тежестта на извършените нарушения и съответните наказания", пише в съобщението.

От пловдивската полиция се оправдаха, че са действали по оперативна информация. В резултат на акцията наркотици бяха открити у двама души.

mediapool.bg