Кламер БГ - Новини: Трети случай на агресия над медик в Русе: Мъж е удрял и душил зъболекар

Трети случай на агресия над медик в Русе: Мъж е удрял и душил зъболекар

България

|
Пет, 21 Ян 2022г. 17:49ч.
Трети случай на агресия над медик в Русе: Мъж е удрял и душил зъболекар

Трети случай на агресия над медик в Русе: Мъж е удрял и душил зъболекар

Мъж е нападнал зъболекар в кабинета му в Русе, съобщиха от полицията в града. Сигналът бил подаден около 10.20 часа в четвъртък. Това е трети случай на агресия над медицинско лице за тази седмица в Русе.

33-годишният зъболекар обяснил, че в чакалнята на кабинета му на ул. "Муткурова" влязъл мъж на 34 години, който той познавал. Мъжът крещял и бил във видимо неадекватно състояние.

Зъболекарят му направил забележка, но бил ударен в задната част на главата. Мъжът опитал и да го души.

Присъстващите в чакалнята хора се намесили и прекратили конфликта.

От полицията открили нападателя, като разследването по случая продължава.

Нападението беше осъдено от председателя на съсловната зъболекарска организация д-р Николай Шарков.

"Недопустимо е в тази обстановка, в която приемаме и лекуваме пациенти с риск за нашето собствено здраве, по време на най-тежката обстановка от началото на пандемията от SARS Covid-19, да сме свидетели през ден на нападения над хората, които даряват най-ценното благо – здравето", каза Шарков.

Българския зъболекарски съюз (БЗС) настоява за предприемане на наистина адекватни сериозни мерки и действия срещу извършителите на тези брутални действия. БЗС, заедно с другите сродни съсловни организации, ще сезира законодателната и изпълнителната власти за промяна на законодателството, за да се профилактират и спрат подобни агресии срещу "белите престилки".

Това е трето нападение над медик само през тази седмица, като и трите случая са от Русе.

По-рано тази седмица двама мъже и жена нахлуха в Covid-отделението на университетската болница "Медика" в Русе, където е настанен техен близък, търсейки саморазправа с медицинския персонал и заплашвайки с убийство.

Преди това личен лекар от русенското село Ново село също бе нападнат и душен от небезизвестния Венцислав Ангелов-Чикагото заради това, че е поставил ваксина на свой пациент, който в последствие е починал от Covid-19.

Нападателите при тези два инцидента бяха задържани.

mediapool.bg