Кламер БГ - Новини: Спецпрокуратурата разпитва Илчовски над три часа, той разказал всичко

Спецпрокуратурата разпитва Илчовски над три часа, той разказал всичко

България

|
Пет, 14 Май 2021г. 15:56ч.
Спецпрокуратурата разпитва Илчовски над три часа, той разказал всичко

Специализираната прокуратура разпитва над три часа бизнесмена Светослав Илчовски, който преди две седмици направи скандални разкрия пред парламентарната комисия по ревизията на действията на правителството.

Държавното обвинение вече обяви, че е започнала проверка на изнесените от агробизнесмена разкрития за фиктивни сделки с фирмата "Градус". Последва привикването на Илчовски за разпит.

Пред депутатите бизнесменът изнесе твърдения за борсови манипулации с акциите на "Градус", за рекет от управляващите и други твърдения за злоупотреби. Илчовски обяви, че е видял видео с извършени извращения с бизнесмена Миню Стайков в ареста, което Стаков отрича.

В две поредни изслушвания във временната парламентарна комисия за ревизия на работата на правителствата, Илчовски направи шокиращи изявления за плащани от него подкупи от близо 1 млн. лв., за фиктивни сделки за 60-70 млн. лв., за рекет над фермери с цените за напояване, за видео с изтезания над известен бизнесмен в затвор, показвано на други предприемачи, за златото в чекмеджетата на премиера в оставка Бойко Борисов и други.

Повечето му обвинения бяха свързани със собственика на фирмата "Градус " Иван Ангелов. Той на свой ред обвини Илчовски в лъжи и се закани да го даде на прокуратурата.

След излизането си от прокуратурата агробизнесменът каза пред медиите, че е разказал всичко на разследващите. Той бе попитан какви документи носи в спецпрокуратурата, земевладелецът отговори невъзпитано: „За кражба на Вашите пенсии! Изчезвайте оттук!“

Адвокатката му Галя Гълъбови уточни, че клиентът ѝ е дал свидетелски показания „за всички твърдения“, които е изнесъл пред парламента, но не пожела да влезе в конкретика..

След това Илчовски се върна обратно в сградата на спецпрокуратурата. При повторното си излизане отвътре отказа да отговаря на повече въпроси, заявявайки на медиите: "Иван Ангелов е най-големият крадец и аз ви го показах, бе, глупаци!", каза бизнесменът, цитиран от "Дневник"

mediapool.bg