Кламер БГ - Новини: София иска компенсации заради поскъпването на газа

София иска компенсации заради поскъпването на газа

България

|
Пет, 01 Окт 2021г. 16:38ч.
София иска компенсации заради поскъпването на газа

София иска компенсации заради поскъпването на газа

София ще търси компенсации от държавата заради шоковото поскъпване на природния газ. Това стана ясно в петък от позиция на Столичния общински съвет.

Новоизбраният му председател Георги Георгиев обяви, че градският парламент ще заседава извънредно на 7 октомври в четвъртък във връзка с повишаването на цената на синьото гориво и как тя ще рефлектира на финансовото състояние на "Топлофикация София". От неговите думи стана ясно, че ще се настоява за компенсации от държавата заради надигането на цената на газа. В петък стана ясно, че КЕВР утвърди 36.22% ръст в цената на природния газ.

"Налице е шоково поскъпване на природния газ, което се отразява на целия бизнес, не само на "Топлофикация София", а на всички участници на пазара. Свикваме извънредна сесия на Столичния общински съвет, на която да вземем решение и да сформираме преговорен екип от всички политически групи, с който да искаме компенсанции от държавата", каза Георгиев.

"Искаме компенсации, защото няма поскъпването на природния газ да го плащат софиянци, не е справедливо, не е честно", коментира Георгиев.

mediapool.bg